Dagens Hjälte:

8 10 2009

Magnus är dagens hjälte tycker jag. Han ser genom år av tradition och indoktrinering. Magnus är försäkringstjänsteman. Om jag frågar vänsterpartiet är han nog garanterat en ”borgare”, han är ju en tjänsteman och inte en arbetare. Men är han verkligen en höginkomsttagare?

Jag vet inte om jag vill kalla honom det. Vill du?

Jag har själv gjort en liknande resa som Magnus, även om jag är yngre än han. Jag var sosse, för att mina föräldrar var det. När jag börja ifrågasätta mina värderingar. Men framförallt började umgås med andra ur partiet. Upptäckte jag att jag inte var en sosse. Den absolut största brytpunkten var att jag ansåg att individen var ansvarig för sig själv och gruppen tyckte jag var en idiot som kunde säga så.

Så insåg jag att något var allvarligt fel med detta som jag fått lära mig är Solidaritet och jämlikhet. Idag vet jag att min syn på de två orden, är inte samma som Socialdemokratins syn på den. För de menar Solidaritet och Jämlikhet gentemot Kollektivet/staten/normen.

När jag talar med mina föräldrar hör jag på deras åsikter att de nog skulle passa bättre att rösta på Folkpartiet. Men föreslår jag det blir det ett blank nej. För de är sossar, arbetare.  PUNKT.

Magnus är en hjälte om han kan få folk att stanna upp och jämföra en lönespecifikation från idag med en från 2005. För då ser ni skillnaden.

Dessutom, Sossarna hade makten i 12 år. Vården, polisen, försvaret och skolan. Allt var sakta sämre. Medans skatterna vart sämre. Detta går inte att visa med papper. Det är en känsla som man har… om man har ett kritiskt tänkande.

Det var inte bra 2005 och har  sakta blivit sämre t om nu. Dessutom: Det var inte bättre 2005 än 1992. Tänk tillbaka.

/Halldin

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: