Nationaldemokraterna

16 05 2009

Nationaldemokraterna är ett mikroskopiskt parti. Men det jag tänkte fråga mig nu är; hur fan kan man kalla dem för extremhöger? Köpte vi Stalins propaganda så lätt? Efter att de två stora tolkningarna av socialismen stridit om vem som skulle vara överst och Kommunismen vunnit så bestämde Stalin nämligen att Nationasocialismen egentligen är fascister. För Socialism finns bara en och Socialister bråkar inte. De lever i stora lyckliga kollektiv.

”Nationalsocialistiska Tyska Arbetarpartiet” ringer inga klockor?

Men i alla fall. Det vi idag borde ha ganska lätt för när båda kommunismen och Stalin är döda är att se igenom propagandan. Men nej. Inte ens klassiska socialistiska slagdängor som ”EU är storföretagens projek, inte folkens” får Nationaldemokraterna själva att inse sitt misstag. Okej, de har bytt ut arbetare mot folk. Men kom igen!? När jag för några år sen gjorde ett arbete på Nationaldemokraterna slog det mig hur otroligt socialisstiska de är. De ville tex har direkt folkstyre. På den tiden kallade var det någon form av yrkesbaserad riksdag. Där varje yrke skulle ha en representant och alla skulle vara överrens. Antar att ingen berätta för dem hur Polen slutade existera där ett tag i Europas historia. Men det är ju inte heller relevant, eftersom vi är svenskar och inte polacker. Vi har inte samma egenskaper och det är då inte heller säkert att vi kommer göra sammma misstag.

de företag som finns måste även ta sitt ansvar för landet. Det internationella kapitalet ska inte tillåtas att härja fritt i Sverige. Vi vill prioritera småskalig och lokal produktion. Det finns andra saker än rent vinstintresse att ta hänsyn till” SOCIALISM GODDAMIT!Under socialdemokratin var det i stortsett omöjligt att starta ett eget företag och lyckas med om det inte var en direkt underleverantör till en av sveriges storindustrier tex; Volvo, Saab, Bofors, Landstinget, Kommuner och folkets behov för pizza och hårklippning. Det för att man betala skatt på varenda krona man ens titta på. Nu ska man inte bara göra det, man ska ta nationelt ansvar? Låter faktiskt som kollektivisering.

Nej. Extremhöger är de inte.

(alla citat från ND.se)

/Halldin

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: