Katastrof-till-ståndet.

3 03 2009

Det börjar bli mer o mer klart hur denna lågkonjuktur faktiskt kom till världen. I aftonblaskan kan man läsa om människor som får sin ekonomi minskad med 700 och 1400 i månaden och de beskriver det som en katastrof. Om ens ekonomi inte klarar en sådan liten nedgång. Om ens utgifter hela tiden ligger på bristningsgränsen i ”normala” fall. Är det det då konstigt att lågkonjukturen kommer?

Då saknas det en tyngd i ekonomin, den blir så att säga; Ett luftslott.

Det saknas kapital som kan sparas och/eller investeras. Det saknas stabilitet. Ekonomin behöver ”modiga idioter” som investerar, satsar och kanske även går i konkurs. Men den skaran ska vara en liten del av den stora massan och absolut inte större än de ”smarta fegisarna”, som bara sparar och knappt använder sina pengar. För det är ju dem som ska ”rädda oss” sen när lågkonukturen kommer. De ska rida ut på sina besparingar och döda draken. Men denna lågkonjuktur är de antingen helt frånvarande eller väldigt få. För allt som finns är människor som går i konkurs och utropar katastroftillstånd över 700 kronor.

Konstigt att den svenska kronan är svag?

Som vanligt skyller jag på sosseriet! För det är deras beskyddande politik, att alltid skylla på någon annan! Det är aldrig ditt fel eller ditt ansvar, har skapat den befolkning som vi har idag. De som tror att staten ska köpa volvo/saab och ska ta hand om alla fast de har sig själva att skylla. Till och med de svenska bankerna, som  borde vara långt från sossar, går på denna linje. När de satsat mer pengar än de har och på dåliga val. Den klassiska Socialist-marknads-planekonomin: När det går bra, ge mig. När det går dåligt, ta från dem.

/Halldin

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: