Hatet mot Israel

5 01 2009

Jag finner svenskens hat mot Israel fashinerande. Media och vänstern är faktiskt lite skrämmande i sin vinkling och hatfyllda ord. Jag förstår faktiskt inte varifrån det kan komma, men det känns som en del av kakan är det klassiska svenskvänsterns: ”Automatiskt tycka synd om den lilla och hata den stora”.

”Stor” som i överlägsen. För israel är ganska frisskt överlägsen sina grannar och övriga regionen. Inte bara militärt utan även i allt annat. Till och med att ta hand om palestinska flyktingar. Detta är självklart inte acceptabelt bland svenska vänstermänniskor som har fullt upp att slå sönder Rosengård istället för att faktiskt göra en skillnad för de folk de säger sig bry sig om i din ”kamp”.

”Arabstaterna vill inte lösa flyktingproblemet. De vill behålla det som ett öppet sår, en skymf mot FN och ett vapen mot Israel. Arabiska ledare struntar i om flyktingarna lever eller dör.”

Jordanien och Israel är idag de enda länderna i Mellanöstern som gett barn och barnbarn till palestinska flyktingar medborgarskap. Syrien ger visserligen sina 383.000 flyktingar samma utbildningsmöjligheter och sociala tjänster som sina egna medborgare, men inte medborgarskap.

Libanons 211.000 flyktingar har inte ens rätt att bygga ut sina bostäder, eller bygga permanenta tak över sina hus. Dessutom är flyktingarna begränsade i frågan om vilka yrken de får praktisera. SvD

Israel bombar alltså tex som nu, Gaza. De gör det som ett svar på Hamas raketanfall. Enligt folkrätten får de göra så. Om tex Ryssland började skjuta missiler från Kaliningrad territoriet mot Sverige. Vad skulle vi göra då? För rätta mig om jag har fel, Palestina är en stat? Alla fall enligt vissa…

Men till skillnad från tex Libanon så tar Israel hand om sina palestinska flyktingar. Nu fungerar inte argumentet att israel skulle skapa mer än de tar hand om. För israel behöver inte ta hand om någon. De skulle kunna jämna hela Palestina med marken och skjuta alla som inte springer över gränsen.

Däremot alla dessa arabiska bröder och systrar som gott i krig med Israel gång på gång och skapar palestinska plyktingar genom att förlora deras territorium. Vad gör de för de palestinier de påstår bry sig så mycket om? Billig arbetskraft på gränsen till slaveri. Något som föder minst lika mycket terrorism som bombningar av terroristceller.

Jag förstår verkligen inte…

/Halldin

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

5 01 2009
David Högberg

Träffsäkert skrivet.

7 01 2009
Halldin

Tack och bock!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: