Ipred

14 11 2008

Jag har alltid fått ”höra” att kulturdelen av samhället ofta består av vänsterfolk. Så kanske det kan vara… men nu med Ipred lagen så kan jag inte låta bli att skratta åt artisterna som står på skivbolagens sida.

Artisten har ett avtal med skivbolagen som ger en viss andel av intäkter och största delen kommer ju naturligt från CD försäljning. Därför bli artisterna tjuriga när skivbolaget inte säljer mer och mer skivor. Men hur mycket som säljs bestäms av förhållandet Kvalite – Pris och uppenbarligen tycker inte konsumenten att balansen är okej. Jag skulle chansa på att priset är för högt, men kan ju även vara det att artisterna suger så hårt så priset inte spelar någon roll.

Och där i kommer komedin in. Alternativet är följande:

1. Skivbolagen är så giriga/dumma/övrigt så de inte kan anpassa priserna efter marknaden.

2. Artisterna är så dåliga så de inte är värda pengar.

När volvo upptäcker att folk inte köper deras bilar anpassar de sig. De trycker ut nya sorters bilar, gör produktionen billigare osv. Toyota har sån framförsikt och planeringshuvud så inte ens nu i krisen har de problem. De har redan de bilar marknaden söker och produktionsbanden för att hålla det.

Men skivbolagen…?

Nu kanske det bara är ett elakt ryckte spritt av onda pirater. Men en CD är billigare att göra än en LP, ändå kostar en CD mer än när det begavs sig med LP. Men som sagt… det är nog bara ett elakt ryckte.

Steal This Comic

Annonser

Åtgärder

Information

3 responses

23 11 2008
TEA

Din blogg ser ju så proffessionell ut så nu får du ju ta och sätta fart ^^

10 12 2008
Magnus J.

Haltande jämförelse. Ingen lär ju skänka bort bilar gratis, men musik och film kan du tanka hem gratis från nätet. Och att konkurrera med gratis när produkten är densamma, det går inte.

Med andra ord: medieföretagen och många kulturutövare slåss verkligen för sin överlevnad.

2 04 2009
Halldin

Jämförelsen var inte mellan produkterna utan hur en marknad fungerar. men om något skall jämföras, ta gärna en titt på dagens debatt och när kassetten, VHSen kom. Lika så CD-brännare…

Gör gärna en jämförelse med Musik/Filmbranschen och en annan bransch och se hur de utvecklats i förhållande till marknaden.

Jag tycker självklart att man ska få betalt för det arbete man utför, annat vore idiotiskt. Men det är just sådan här tjurskallighet att inte ändra sig, utvecklas med marknaden som gör att vi idag sitter med kuken i en brinnande syltburk kallad ”Värsta lågkonjunkturen sen 40 talet.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: