Min grupp är rätt, din är fel.

15 07 2008

Aftonbladet:

”Jag valde kyrkan, min bror nazismen

Jag säger ju det! Nazism, kristendom,socialism, islam, liberalism, islamism… Allt är samma sak. Människor som behöver en grupptillhörighet och alla grupper innehåller människor som har olika nära till våld. Ju mer pressad gruppen är, Tex genom yttre hot, ju fler blir det som anser att gruppen måste använda våld av olika slag för att komma framåt.

Det är ingen skillnad på tex politik och religion i praktiken. I praktiken får vi en människa som använder sin grupptillhörighet för att ogiltigförklara saker han inte gillar.

Jag kommer fortfarande ihåg när jag diskutera skillnaden på män och kvinnor med en kvinna.

Jag: En kvinna kan aldrig bli lika stark som en man. Män har anabola hormoner som kvinnor saknar.Tex Testosteron Hon: Varför skulle inte kvinnor ha testosteron för? Jag: För det är manligt könshormon, de blir män om de har det i sådan mängd så det ska bli lika starka som män.

Hon hade bestämt sig för att män och kvinnor var lika och då var det jag som hade fel, det var in fakta som byggde på fördomar. Fast alla som har ett par ögon kan se att så inte är fallet. Blandar man även in vetenskapen blir det än mer uppenbart. Men sen är det upp till var och en att använda den kunskapen till sina värderingar.

jag säger inte att vi ska sluta lyda en av våra starkaste instinkter. Att bilda grupper. Jag säger nu som så många gånger förut; TÄNK!! Världen är inte svart och vit. Den är en grå sörja.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: