Mitt Försvar.

14 03 2008
  • Fler ska Mönstra. Rätt person på rätt plats. Varje år skickas det ut kallelse till en viss procent av Sveriges ungdomar. Urvalet görs med hjälp av straffregister, skolbetyg och en mönstring med förbättrade psykologer. Med hjälp av skolbetyg kan man fånga upp plugghästar som planerat bli advokater, men som om tanken väcks kan bli riktigt bra Officerare.
  • Värnplikten blir längre 12-15 månader, mer tid för specialistutbildningar. Detta för att ge tid att skapa en bra soldat. Kvaliten som läggs där ska hålla i många år, men framförallt modern utrustning och moderna doktriner kräver mer utbildning.
  • Ett närmare sammarbete mellan Hemvärnet och de Värnpliktiga under utbildning. Idag får man ett informationsbrev om Hemvärnet när man muckar och binda upp sig på det när man äntligen blivit fri kan verka onaturligt. Istället får man besök, 3-4ggr under sin värnplikt av sin lokale HV-befälhavare. För att skapa ett förhållande till sitt Hemvärn. Detta kan man nå genom att använda sig mer av Hemvärnet vid övningar. Låta Hemvärnet agera fiende på hemmaplan ger båda parter övning på just det de ska kunna och har man chansen att ha ett förhållande till sitt Hemvärn och då lättare att söka sig dit efter Värnplikten.
  •  Hemvärnet ska utvecklas och stå för Invasionsförsvaret. Inte längre en massa gubbar som kommer till var femte övning och gör exakt vad de måste. Utan en välövad lokal försvarsenhet. För det krävs främst att man från arbetet ska ha mycket svårare att neka någon ledigt när det gäller Totalförsvaret. Liksom man får så kallade föräldradagar. Detta och att man bara är med om man faktiskt är intresserad skulle ge en stor skillnad i kvaliteten. Med ett uppgraderat och och större hemvärn skulle det bli en mindre belastning på yrkesofficerare och värnpliktiga att fylla ut Insatsförsvaret.
  • Insatsförsvaret, spjutspetsen som står för utlandstjänsten och beredskapsenheter. Rekryterar soldater från värnpliktiga, yrkesofficerare och hemvärnare. Men skillnaden från idag; att göra utlandtjänst är något bra. Skattelättnad, Stöd från Försvaret, men även samhället i övrigt. Vad sägs om Välkommen hem parader när missioner kommer åter?  Blommor, flaggor och hela köret. Men viktigast är nog stöd från Regering. Man ska inte skicka iväg sina soldater på en mission och sen låta dem åka hem så fort de fått upp tälten, bara för att det är slut på pengar. Sätter du upp insatsenheter måste de användas, annars förfaller de.

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: