Kosovos Självständighet

17 02 2008
Idag ska Kosovo Utropa sin självständighet. De följer inte internationell rätt, men kommer bli erkända av flera storspelare på världspolitiken.
Min första tanke är: Många ställer frågan om serbien kommer göra något dumt mot detta nya land Kosovo. Krig? Frågar sig alla stora tidningar. Vilket återigen visar hur dumma de är och även de experter de frågar.
1914 startades första världskriget av en serb. Inte serbien, utan en serb i en extremnationalistisk organisation. Det som brukar kallas Balkankriget i början av 90-talet.
Då Jugoslavien slogs i bitar, vart inte blodigt och fruktansvärt för att den då Jugoslaviska, senare serbiska armén gick in och utförde folkmord och diverse andra brott.
Det vart det för diverse miliser och fraktioner av Bosniskamuslimer, kroatiskaserber, serber, kroater, bosnienserber o fan och hans moster också gjorde det!
Så varför denna koncentration på den serbiska staten och rysslands veto?
Som vanligt vet bara experter det de vill ska hända, inte vad som kan eller kommer hända.
Sen kommer vi till det underbara i detta. Tex varför inte Spanien erkänner Kosovo? Det är så vackert! Kosovoalbaner, de har blivit förtryckta så de ska få sitt land.
Men Basker, katalonier, samer med mera? Ryssland har sagt att de kommer erkänna och enligt vissa källor stödja de georgiska utbrytarrepublikerna Abchazien och Sydossetien som självständiga. Eller varför itne slänga in lite självsståndighet till Moldaviens  Transnistrien och gagauzerna?
Dessutom finns det muslimer på Balkan, vilken kan ge vissa krafter i världen ursäkter att göra saker.
Vi går en mycket intressant framtid till mötes.
Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: