Gasledningen – Nordic Stream

13 02 2008
Regeringen har valt att underkännda ansökan som inkommit från Nordic Stream och företaget krävs på omfattande komplettering.
– Förvånande ofullständig. Så beskrev Andreas Carlgren den ansökan som det rysk-tysk-holländska bolaget Nord Stream.
Dagens Nyheter 2008-02-12
Så seriösa var alltså Nordic Stream. Om jag får skjuta lite från höftet ett tag, så kan man ju tänka sig att de trodde att den mjuka svenska ryggen skulle ge efter.
Varför trodde de det? För att Sverige inte höjt rösten sen Palme, eller har de kort i armen? Att Tyskland gott o blivit en vasallstat till Ryssland förvånar mig mycket.
Det var inget jag trodde om dem. Men Tyskland lider av samma sak som Sverige. Dvs… ”poltava-syndromet”. De liksom vi försökte sig på Ryssland och vart bitchslappade ner på plats så hårt så det gör ont än. Liksom det är för oss. Det är tur att Sverige redan är vasall till EU, vilket i sin tur är beroende av Ryssland.
Tänk om EU inte fått för sig att Kärnkraft är farligt och nu hade haft kärnkraft så vi aldrig behövt köpa någon gas eller kol från Ryssland. Så att vi till o med kunde exportera Kärnkraftsproducerad ström till de gammla ”Öststaterna”. Då skulle Ryssland vara lite närmare demokrati än de är nu. Tror jag…
Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: