Rättsamhällets upplösning

24 11 2007

den 23e November var jag och några vänner ute på krogen. Det var mycket angenämt och kvällen flöt på tills en vän vart utsatt för brott och jag och en vän vart vittne till det.
Efter att vakterna brytit in och lugnat ner situationen kunde man fråga sig hur man kan som krog personal bry sig mer om den utspilda ölen än den blödande människan.

Men det fruktansvärda hände utanför i väntan på polis. På torget utanför krogen fanns en polisbil medans vi väntade på en. Min vän går de fram till denna bil och vill anmäla brott och lämna vittnesmål. Men det vägras med på ett otrevligt sätt och avisas från platsen. När sedan ”vår” polisbil anländer så säger de poliserna åt honom att gå bort till den tidigare polisbilen och lämna vittnesmål. Då upplyser han att han redan försökt göra så och får då sällskap av en polis bort till den andra polisbilen. När då denna polis helt plötsligt möter honom på ett helt annat sätt, ber min vän om att denna polis ska visa sitt tjänste-ID, då han förut inte ville vara polis och inte har en regelrätt uniform på sig. Detta vägrar han, vilket är tjänstefel. Då går min vän bort till ett par kvinnliga poliser för att anmäla denna polis för tjänstefel. De kvinnliga poliserna påpekar då att han faktiskt suttit i en polisbil och att det borde vara ID nog och de därför inte tänker ta upp någon anmälan, alltså tjänstefel.

En polis ska ta upp anmälan även om det gäller en annan polis och en polis ska identifiera sig när en person begär det. Detta är igentligen otroligt självklart. Men inte för Poliserna i Uppsala en fredagkväll.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: